2024.03.19, Kedd
Országos program indult az illegális hulladék felszámolására
Illusztráció: pexels.com

Országos program indult az illegális hulladék felszámolására

MTI

2020.09.24. 09:33

Szeptember végén zárul az országos program próbája.

Hirdetés

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított "Tisztítsuk meg az országot!" elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára Esztergomban.

Boros Anita a város egyik külterületi, nagy kiterjedésű, illegális hulladéklerakójánál tartott sajtótájékoztatón kiemelte,

ebből az összegből elsőként a legszennyezettebb területeket hozzák rendbe.

Az államtitkár hozzátette, szeptember végén zárul az országos program próbája, amelyben több településtípuson, illetve jellemző lerakóhelyeken vizsgálták a szemét összetételét.
Hernádi Ádám polgármester elmondta, a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.
A városban december végéig 10 helyszínről 450 tonna illegális hulladékot szállítanak el. Ehhez a kormány 15 millió forintot biztosít, az önkormányzat pedig visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket - ismertette a polgármester.

OrszágosITMhulladékgazdálkodáshulladékgyűjtésillegális hulladékillegális szemétlerakás