2024.07.20, Szombat
Csütörtöktől szombatig tart az Educatio kiállítás
Illusztráció: unsplash.com

Csütörtöktől szombatig tart az Educatio kiállítás

Innovációs és Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztály

2022.01.11. 10:49

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. 2022. január 13–15. között rendezi meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást – emlékeztetett Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese kiemelte: a rendezvényen a pályaválasztás előtt állók, a továbbtanulást tervezők ismerkedhetnek meg a megújuló felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel.

 Tavaly az esemény csak online formában valósulhatott meg, de egy év kihagyás után ismét a Hungexpo adhat otthont az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak.

Idén közel 90 kiállító, számos felsőoktatási intézmény, nyelviskola, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól is kérdezhetnek az egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, tájékozódhatnak a különféle idegennyelv-tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

„A kormány egy magasabb minőséget nyújtó, teljesítményelvű felsőoktatási rendszer létrehozásával tesz azért, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Az Educatio szakkiállításon az állami, egyházi és alapítványi intézmények teljes kínálata megismerhető.

A diplomaszerzésre készülők így könnyen kiválaszthatják az igényeiknek, terveiknek leginkább megfelelő képzéseket. A továbbtanulást tervezőknek még egy hónapjuk van gondolkodni, hiszen a felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje február 15.” – fejtette ki Schanda Tamás.

A 22. Educatio szakkiállítás ingyenesen látogatható. Az esemény idén online formában is követhető, itt a szervezők virtuális standoknál várják az érdeklődőket.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a részletes program és a regisztrációs ív a rendezvény honlapján érhető el.

OrszágosEDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítástovábbtanulásközépiskolásokegyetemoktatás