2024.04.28, Vasárnap
Magyar sikerek a romániai tájfutó VB-n
Fotók: Erdei Mihály / Magyar Építők

Magyar sikerek a romániai tájfutó VB-n

MTFSZ

2023.07.05. 09:28

Két nap után Magyarország a legeredményesebb nemzet a junior tájékozódási futó világbajnokságon. A nagybányai versenyen a sprint futamokkal kezdődött a VB, ahol több, mint 30 ország legjobbjai futottak a belváros zeg-zugos útjain és parkjaiban.

Hirdetés

Az egyéni versenyben a hölgyeknél Máramarosi Rita (Veszprémi Honvéd SE) magabiztos győzelmet aratott, így ő lett a sportág történetében az első a magyarok közül, aki a városi sprint versenyen korosztályos világbajnoki aranyéremmel zárt.

A pódiumra Mag Viktóriát (Salgótarjáni Dornyay SE) is szólították, aki az ötödik helyet szerezte meg, így már ekkor bizakodva várta a csapat a váltóversenyt, ahol tavaly ezüstérmet szerzett a magyar válogatott. A fiúk egyéni versenyében német győzelem született.

 

 

Az egyéni versenyt követően 58 kvartett mérte össze az erejét a mix váltóknál

A mix váltóknál két-két lány és fiú tájfutó alkotott egy csapatot.

A magyar egyes csapat végig az élmezőnyben haladt, és Mag Viktória, Felföldi Tamás (Szegedi Vasutas SE), Csoboth Mihály (Tabáni Spartacus), Máramarosi Rita összeállításban aranyérmet szerzett.

 

 

Érdekesség, hogy a négy versenyzőből három még ifjúsági korú, így többnyire náluk 1-2 évvel idősebbeket előztek meg. A junior tájfutó VB városi sprint versenyei most véget értek Romániában, szerdától szombatig immár az erdőben a közép- és a hosszú távon avatnak majd világbajnokokat.

 

 

Galéria

OrszágosMagyar Tájékozódási Futó Szövetségtájfutástájfutó vb