2024.04.23, Kedd

Akár hatezer európai település kaphat ingyenwifit

digitalhungary.hu

2017.10.15. 09:00

37 milliárd forintot fordít az EU 2020-ig arra, hogy olyan településen alakítsanak ki ingyenes hotspotokat, ahol eddig nem volt lehetőség a díjmentes netezésre.

Hirdetés

Új programot indít az Európai Unió, melyben városházákban, könyvtárakban, parkokban és egyéb nyilvános helyeken elérhető ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítését finanszírozza mintegy 37 milliárd forintból.

Külön alapot hoznak létre arra, hogy 2020-ig körülbelül 6000, eddig ingyenes internettel el nem ért településen hozzanak létre hotspotokat. A kezdeményezéssel az a céljuk, hogy minél több európai állampolgár férhessen hozzá jó minőségű internethez ingyenesen.

A rendelkezésre álló pénzügyi forrásokat földrajzilag egységesen osztják el az EU tagállamai között. A pályázati szabályokat majd az Európai Bizottság fogja pontosan meghatározni és szintén a testület fog létrehozni egy keretrendszert a program működtetéséhez.

Önkormányzatok és egészségügyi, oktatási, illetve szabadidős közintézmények nyújthatnak majd be pályázatot 2018-tól az ingyenes netre.

 

pályázatinternetuniós pályázatok