2021.01.17, Vasárnap

Hirdetés

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be az új budapesti közösségi közlekedési eszköz

Hatalmas érdeklődés mellett mutatkozott be az új budapesti közösségi közlekedési eszköz

MTI

2019.07.05. 11:45

A szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető.

Hirdetés

Jövő héttől ogre&co néven elektromos robogókból álló, új közösségi közlekedési szolgáltatást indít az ogreco Kft. Budapesten.

A környezettudatos és fiatalos vállalkozás szolgáltatása 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető. A flotta bővítésével később a Nagykörúton kívüli területeken is elérhető lesz a szolgáltatás.

Az új közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen – egy munkanap alatt akár egy órát is lehet vesztegetni a fővárosban azzal, hogy az egyik helyről a másikba szeretnénk eljutni.

 

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogómegosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A letöltés és az online regisztráció után a felhasználók az applikáció térképének segítségével tudják majd kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet.

A robogók végsebességét 43 kilométer/órára korlátozták a megengedett legnagyobb, 45 kilométer/órás sebességről, mert a tapasztalatok szerint a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 kilométer/órára van hangolva, így kevesebb lehet a várakozás a robogókkal.

Az ogremobilok használatát perc és kilométer alapon számolja el a szolgáltató, és nincs havi díja.

HelyiBudapestközlekedés