2024.04.19, Péntek

3,67 milliárdos hitelkeret nyílt a Pest megyei vállalkozásoknak

MTI

2016.10.15. 09:02

A VEKOP-ban lévő keretből 1 és 50 millió forint között igényelhető hitel kapacitásbővítésre, eszközbeszerzésre a Magyar Fejlesztési Banktól.

Hirdetés

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése Pest megyében elnevezésű hitelprogramban 3,67 milliárd forint forrásból nulla százalékos kamattal igényelhetnek hitelt a vállalkozások 2016. október 15-étől. A hitelkeret a a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) érhető el, százhárom MFB Ponton - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pénteken.

A pénzintézet kiemelte, hogy a 2014-2020-as időszakban korlátozottan áll rendelkezésre uniós forrás Pest megyei fejlesztésekre, ezen segít a most bejelentett hitelkeret, amelyből a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásaik támogatásához jutnak finanszírozási forráshoz.

A Budapest kivételével csak Pest megyében felvehető minimum 1 millió, maximum 50 millió forint hitel jellemzően kapacitásbővítésre, beruházásra, tárgyi eszköz beszerzésre igényelhető, futamideje maximum hét év, és az elvárt saját forrás mértéke tizenöt százalék - ismertette az MFB.

A hitelprogramban érintett MFB Pontokról, illetve hitelprogramról részletes információ az www.mfbpont.hu oldalon olvasható.

Pest megyehitelVEKOPMFBMFB