2024.06.24, Hétfő

150 munkahely nyílik a Siemens újpalotai üzemében

MTI

2016.11.23. 08:00

10 milliárd forintból fejleszti turbinalapát gyárát a német cég: 12 ezer négyzetméterrel bővül, s a felépülő üzemrészeken új termékeket állít majd elő.

A Siemens Zrt. három év alatt tízmilliárd forint értékben fejleszti budapesti üzemét, s egyúttal több mint 150 magasan képzett műszaki szakembert vesz fel a telephelyre - jelentette be Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden.

Goszták Árpád, a vállalat budapesti, Power and Gas üzemének gazdasági vezetője elmondta, a beruházással egy 10 ezer négyzetméteres új csarnokot építenek fel, valamint 2500 négyzetméterrel bővítik a meglévőt. A budapesti üzem a Siemens egyik kompetencia központja. A mostani bővítéssel egy új terméktípus, a melegoldali gázturbinalapát gyártását kezdik meg, amely egyben új technológia Magyarországi bevezetését is jelenti. Az építési munkák a héten kezdődnek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a rendkívül magas hozzáadott értéket képviselő új termékek gyártása 2018-ban kezdődik majd, és a fejlesztéssel az üzem Európa egyik legnagyobb turbinalapát gyárává válik.

A 6 hektáron elterülő Siemens Power and Gas budapesti, Késmárk utcai üzeme gáz- és gőzerőművekbe gyárt turbinalapátokat és nagy méretű acélkomponenseket. A Siemens csoport Magyarországon mintegy 3000 munkavállalót foglalkoztat, a budapesti üzem a cégcsoport nemzetközi villamosenergia-termelő ágazatának kulcsfontosságú szereplője. 2011 óta több mint 7 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházásokat, mára csaknem 600-an dolgoznak az üzemben.

munkahelyekPest megyeüzemfejlesztés