2024.06.24, Hétfő

Háromszáz új munkahelyet teremtett a DHL reptéri beruházása

MTI

2017.11.06. 16:34

Új raktárcsarnok és iroda épült a Liszt Ferenc Repülőtérhez tartozó Budapest Business Parkban.

Átadták a DHL Express nemzetközi áruszállítással foglalkozó cég új központját a Budapest Airport Business Parkban hétfőn. A 8 milliárd forintos (25 millió euró) zöldmezős beruházásban a kivitelező Market Zrt. 6000 négyzetméternyi raktárat és 2400 négyzetméteres irodakomplexumot épített, valamint 4500 négyzetméter munkaterületet alakított ki.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az ünnepségen kiemelte, a DHL Express fejlesztése 300 új munkahelyet teremt, és elősegíti, hogy Magyarország egyre inkább a régió logisztikai központjává váljon.

John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a Közép- és Kelet-Európa fontos növekedési régió a DHL-csoport számára, a budapesti új létesítményük jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében. A Deutsche Post DHL-csoport elkötelezettségét Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt, a zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatják csomagfeldolgozó kapacitásukat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudnak kínálni az ügyfeleknek.

Liszt Ferenc repülőtérPest megyelogisztikazöldmezős beruházás