2024.03.29, Péntek

Hatszázötven közép-magyarországi iskola kap informatikai eszközöket

MTI

2017.12.04. 12:37

Több mint 6 milliárd forint kormánytámogatást fordítanak a célra, egy tízéves péceli iskola például 251 új eszközhöz jut hozzá.

Hirdetés

Még az idén 6,2 milliárd forintos informatikai fejlesztési támogatást kapnak költségvetési forrásból a közép-magyarországi régió oktatási intézményei - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Pécelen.

A Péceli Integrált Oktatási Központ, Általános Iskola és Gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az érintett 650 iskola december 15-ig megkapja a kormányzati támogatásból finanszírozott eszközöket: 14 ezer számítógépet és monitort, 6 ezer laptopot és 7 ezer projektort. A miniszter kitért arra is, hogy a péceli iskola a fejlesztési támogatásból 251 eszközt kap csaknem 40 millió forint értékben.

kormany.hu

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy a beruházás a központ költségvetésének a terhére valósult meg. Hozzátette, hogy hatékony az együttműködésük az oktatási intézményekkel: még az év elején felmérték, hogy mekkora a gyermeklétszám.

Szűcs Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ezt a péceli iskolát éppen tíz éve adták át, és azóta ez a fejlesztés a legnagyobb az intézmény életében.

Pest megyeközépiskolaáltalános iskolásokinformatikaPécel