2024.03.19, Kedd

Beszáll a ferencvárosi rehabilitációba a Cordia

magyarepitok.hu

2018.06.18. 15:02

A főváros számos pontján zajlanak a cég fejlesztései: a IX. kerület mellett a XIII. kerületi Marina parton is több lakóparkot építenek.

Hirdetés

Belép a IX. kerület újlakás-piacára a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia lakásfejlesztő: több projekt keretében összesen 1300 új lakással járul hozzá Közép-Ferencváros megújulásához – adta hírül hétfői közleményében a vállalat. Terveik szerint e területen több egymáshoz közeli telken, közös tengelyre felfűzve létesülnek majd a lakóépületek.

Az első lakóház közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett áll majd. Ugyanabban a tömbben egy A kategóriás új irodaház is hamarosan megnyitja kaput közel ezer dolgozó számára. A telekkel szemben szintén modern irodaházak kaptak helyet, egy szomszédos tömbben pedig a IX. kerületi rendőrkapitányság található.

A Cordia emellett a IX. kerület másik részén, a Lenhossék park szomszédságában kezd hamarosan új beruházásba: a Balázs Béla utcában, több felsőoktatási intézmény szomszédságában megvalósuló lakóépületben 360, könnyen kiadható otthon épül fel.

 

Új fejlesztések a Marina parton és a Corvin sétányon

A társaság az észak-pesti Duna-part mellett is tervez fejlesztéseket: a népszerű helyszínnek számító XIII. kerületi Marina parton három projektben összesen közel 800 lakást hirdetett meg értékesítésre. A Marina Portside vízparthoz közeli lakásainak értékesítése most indult el, és megkezdődött a kivitelezés is. A Dunától pár száz méter távolságra található Marina Garden és a díjnyertes Marina Life építkezése már szintén zajlik, az itteni, több ütemben épülő otthonok átadása 2020-ban várható.

A Cordia 13 éve zajló, nemzetközi díjakat is kiérdemelt városmegújítási projektje, a Corvin sétány fejlesztése szintén mérföldkőhöz érkezett. A sétány mentén található utolsó telken épül fel ugyanis a Grand Corvin by Cordia 194 lakása.

A Futureal-csoport ezután is aktívan jelen lesz a Corvin-negyedben, hiszen a sétány végén épül meg a Corvin Technology Park irodaház két üteme, a környéken pedig további iroda- és lakóház-fejlesztéseket tervez.

 

Nagy értéket képvisel a néhány, még elérhető terület

Budapest belső területeinek rehabilitációja legelőször épp a IX. kerületben indult meg, a Nagykörúthoz közeli területeken. A kétezres évek elején a fővárosi lakásépítések jelentős része itt valósult meg, aminek eredményeként rengeteg fiatal család választotta otthonául Közép-Ferencvárost. A környék fővároson belüli elhelyezkedése miatt kitűnő befektetési célponttá is vált, hiszen közösségi közlekedési ellátottsága, intézményi hálózata és az egyetemek közelsége a belföldi és külföldi bérlők számára is vonzóvá tette. A terület fejlődésével a lakásárak folyamatosan emelkedtek, mára azonban a kínálat a még elérhető fejlesztési területek szűke miatt korlátossá vált.

Közép-Ferencváros Nagykörúthoz közel eső területei gyakorlatilag beteltek, a kerület csak erre, a Millennium-negyed felé tud terjeszkedni. A Cordia ebben a fejlődésben vállal aktív szerepet azzal, hogy részt vesz a városrehabilitációs programokban példamutatóan gazdag tapasztalatokkal rendelkező IX. kerület további korszerűsítésében, funkcióváltásában” – mondta Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója.

Pest megyelakásépítésFuturealFerencvárosúj építésű lakások