2024.04.26, Péntek

Sávlezárás jön az M0-s déli szakaszán burkolatfelújítás miatt

pestpilis.hu

2018.07.12. 16:39

Szombattól három hétig lezárják a belső sávot egy 2 és egy 1 kilométer hosszú részen.

Hirdetés

Beton burkolatúra építik át a szakemberek az M0-s autóút déli szektorát: az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán az M1-es autópálya felé vezető oldalt és a hidakat is felújítják.

A NIF Zrt. beruházásban zajló munka megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt szakaszosan teljes egészében lezárják. A lezárt szakaszok előtt a forgalmat sávelhúzással vezetik át a szemközti oldalra. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa a kivitelező, július 14-től várhatóan három hétig öt új üzemi átjárót építenek az elválasztósávban.

Az üzemi átjárók építése miatt július 14-től az M0-s autóút érintett szakaszain a belső sávokat lezárják, a forgalom így 2x2 sávon haladhat a 11-es és 13-as, illetve a 22-es és 23-as kilométerszelvények között.

Az üzemi átjárók megépítése után a forgalom idén szakaszosan, 2x2 sávon haladhat majd az építési terület mellett a Ráckevei Duna-ági híd (Soroksári-híd) térségében, valamint Halásztelek és az M6-os autópálya közti szakaszon is.

A pályaszakasz újraépítése és fejlesztése, illetve a szakaszon található hidak felújítása várhatóan 2020 tavaszáig valósul meg.

Pest megyeközlekedésútfelújításM0-s