2024.03.19, Kedd
Tavaszra készül el az 1-es villamos új szakasza
látványterv: BKK

Tavaszra készül el az 1-es villamos új szakasza

MTI

2019.01.11. 15:53

A forgalom pedig nyáron indulhat meg a Fehérvári út és az Etele tér között.

Hirdetés

Nyáron indulhat meg a forgalom az 1-es villamos új, XI. kerületi szakaszán a Fehérvári út és az Etele tér között - tájékoztatott pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Colas Alterra Zrt. és a Siemens Zrt. kivitelezésében zajló beruházás eredetileg tervezett befejezési határidejét módosítani kellett, mert előre nem látható közműmunkák elvégzésére volt szükség, emellett jogszabályváltozás miatt a végállomási helyiségek kialakítása az eredeti tervek szerint már nem volt lehetséges. A létesítmény megépítéséhez szükséges engedélyeztetés jelenleg is folyamatban van.

 

A közúti korlátozások már tavasszal megszűnnek

Az új végállomás kiépítésének időtartamát és a szükséges próbaüzemet figyelembe véve az 1-es villamos új, Kelenföld vasútállomásig húzódó szakaszán minden más kivitelezési munka áprilisig befejeződik, így a közúti korlátozások is megszűnnek tavasszal.

A CAF várhatóan év végéig szállítja le a hosszabb vonal kiszolgáláshoz szükséges öt új, 56 méter hosszú szerelvényt, ezzel hétköznap csúcsidőben is jelentősen javítják a fővárosban közlekedő alacsonypadlós, korszerű szerelvények arányát.

Az 1-es villamos meghosszabbítása a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, amelyet az unió 8 milliárd forinttal támogat, a teljes bekerülési költség 8,6 milliárd forint.

Pest megyeközlekedésfejlesztésKelenföldBKKColas Alterra Zrt.Siemens Zrt.1-es villamos