2024.03.19, Kedd
Vízitúrákkal fedezhető fel a Dunakanyar
ilovedunakanyar.hu

Vízitúrákkal fedezhető fel a Dunakanyar

MTI

2019.06.03. 10:51

A Dunai mesék blogja Pest megye értékeit mutatja be a folyón kalandozva.

Hirdetés

Dunai vízitúrákkal fedezhető fel a Dunakanyar és a Csepel-sziget déli része. A Pest megyei önkormányzat Dunai mesék blogja a megye értékeit mutatja be a folyón kalandozva.

A Dunakanyarban Dunabogdány, Ipolydamásd, a kisoroszi szigetcsúcs, Nagymaros, Szob, Verőce, Visegrád, Zebegény fedezhető fel, míg a Szigetzugban a Ráckevei-Duna szigetei, Lórév, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetszentmárton, Szigetújfalu kereshető fel és ismerhető meg - közölték a szervezők.


Minden héten más természeti kincseket mutatnak be

A Dunai mesékben hétről hétre mutatják be az egyes települések épített és természeti értékeit, kulturális és szellemi örökségét, ma is élő szokásait, hagyományait, az ott lakók mindennapjait és történeteit. Az útinapló gyakorlati tanácsokkal is segíti az útnak indulókat, szubjektív véleményekkel egészítve ki a tájékoztatást.

A blog azokra helyekre és értékekre is fel kívánja hívni a figyelmet, amelyek kevésbé ismertek, az infrastruktúra sem kiépített, ugyanakkor rejtett kincseket jelentenek és turisztikai lehetőségeket rejtenek magukban.


Kezdőknek is biztonságos a vízi közlekedés

Az első fejezet Ipolydamásdtól Szobig járja be a vidéket, de már olvasható a második rész, amelyben Szobtól Zebegényig kalandozhatnak a csónakkal vagy gyalog túrázók. Az új bejegyzésben egyebek mellett a Dunakanyar egyik legszebb kilátópontjáról, a Sárkányfesztiválról, Napraforgó grófnőről esik szó, de kiderül az is, hogyan készül a gőzgombóc.

A vízi utat választók a szabályok betartása mellett biztonságosan közlekedhetnek, sőt kezdők is bátran nekivághatnak, a part menti csónakkölcsönzők pedig szívesen segítenek abban, hogy merre érdemes evezni, hol érdemes kikötni.

A bejegyzések a www.dunaimesek.blog.hu oldalon olvashatók.

Pest megyeDunakanyartúravízitúra

Ajánljuk még