2024.04.24, Szerda

Aki pénzt kapott vissza a Tigáztól, tegye félre, szüksége lesz rá!

pestpilis.hu

2016.10.25. 16:08

A Főgázhoz átkerült fogyasztók a megszokottnál magasabb összegű részszámlákra számíthat a váltáskor visszakapott összeg miatt.

Hirdetés

A Főgáz néhány héttel ezelőtt zárta le azt a projektet, ami által a Tigáztól mintegy 1,2 millió, az egyetemes szolgáltatásban vételező földgázfogyasztót vett át, ezze a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává vált. A Főgáz most az átállás miatt kialakuló sajátos helyzetre figyelmeztet közleményében.

A közlemény szerint a Főgázhoz újonnan érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A kiegyenlített rézszámlák miatt a nyári időszakban a fogyasztók lényegében előre fizettek ki pénzt a téli hónapokra, ezt a többletet azonban a Tigáz váltáskor történt végelszámolásnál visszafizette a fogyasztóknak.

"Az előttünk álló időszakban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók"

– áll a közleményben. „Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a Tigáztól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.”

OrszágosFőgáz