2024.06.15, Szombat

Spekulatív ipari ingatlanberuházásba kezdett a Prologis Szigetszentmiklóson

2016.04.22. 09:45

Először épül spekulatív ipari ingatlan Magyarországon 2008 után, a Prologis 21 ezer négyzetméteren hozza létre az épületet a Prologis Park Budapest-Sziget területén Szigetszentmiklóson.

Először épül spekulatív ipari ingatlan Magyarországon 2008 után, a Prologis 21 ezer négyzetméteren hozza létre az épületet a Prologis Park Budapest-Sziget területén Szigetszentmiklóson.

A beruházással a szigetszentmiklósi park hetedik, Magyarországon pedig 38. épületét hozza létre az ipari ingatlanvállalat. Az amerikai cég a várhatóan 2016 harmadik negyedévében befejeződő beruházás értékét nem kívánta közölni.
A cég 610 ezer négyzetméteres portfóliójukkal a magyarországi modern ipari ingatlanállomány 30 százalékát teszik ki.
Bellák Balázs, a Prologis régiós projektmenedzsmentjének vezetője a beruházást ismertetve hangsúlyozta, még nem építettek hasonló épületet Magyarországon, az új létesítmény a hagyományos épületekhez képest mintegy 30-40 százalékkal tud majd olcsóbban működni.
Szigetszentmiklós kiváló helyszín, mert folyamatos az igény, remek partnerekre és támogató önkormányzatra találtak. A spekulatív fejlesztés - még nincs bérlője az ingatlannak - jelzi, hogy bíznak a piacban és a helyszínben.
A régióban nagy a kereslet, tavaly 200 ezer négyzetméter fejlesztést fejeztek be, akvizícióval pedig további 10 ezer négyzetméter vásároltak, ezzel összesen 4,2 millióra emelkedett a négyzetméterszám. A vezető kiemelte: a régióban 93 százalékos a kihasználtsági mutató és 87 százalékos a bérlőmegtartási arány. Magyarországon ezek a mutatók 96, illetve 90 százalék.     

A kivitelezésben a magyar Market Építő Zrt. a partnerük.     

Szabó József (Fidesz-KDNP) polgármester üdvözölte a "zöld jövőre" hangsúlyt helyező szemléletet, de fontosnak nevezte azt is, hogy a beruházók bíznak a magyar gazdaságban.     

A Prologis Park Budapest-Sziget hat, teljes kihasználtsággal működő épületet foglal magába összesen 128 ezer négyzetméteren, a most kezdett fejlesztés befejeztével 15 ezer négyzetméter marad beépítetlen.

forrás: mti / raktar.info

Galéria

GazdaságSzigetszentmiklósspekulatív fejlesztés

Ajánljuk még