2024.04.23, Kedd

Európa legnagyobb sporteseményévé válhat egy magyar kezdeményezés

szentendre.hu

2016.09.14. 19:31

Tíz évvel ezelőtt hazai diáksportnapként indult, tavaly kettő, idén már 16 országot sikerült bevonni, egymillió diákot megmozgatva.

Hirdetés

Szentendre a Testvérvárosi Ifjúsági Fesztivál rendezvénnyel kapcsolódik az idei Európai Diáksport Napjához – adta hírül a város önkormányzatának honlapja.

 

Legalább kétórás programmal lehet csatlakozni

A szervező Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) tervei szerint szeptember 30-án 17 ország egymillió diákja sportol majd egyszerre, ezzel a résztvevők számát tekintve Európa legnagyobb sporteseménye lehet a 10 éves magyar kezdeményezés.

A sportnaphoz az általános és a középiskolák csatlakozását várják egy legalább 120 perces programmal. A közös sport egyetlen ajánlott eleme az idei évnek megfelelően egy 2016 méteres diáksportnapi futótáv teljesítése. Az MDSZ a legtöbb résztvevőt mozgósító, valamint a legszínesebb programokat megvalósító iskolákat ebben az évben is sportszertámogatással jutalmazza. Jelentkezés a program honlapján.

 

A tavalyi 300 ezerből idén egymillió

A rendezvény 2006-ban Magyar Diáksport Napjaként indult, majd sikereinek köszönhetően a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) jó gyakorlattá választotta. A sportnap 2015-ben nemzetközivé bővült: a közel 800 magyar iskola 200 ezer diákja mellé Bulgária és Lengyelország tanulói is csatlakoztak, ezzel elérték a 300 ezres összlétszámot. Idén már 17 ország diákjai mozognak együtt a különböző iskolai helyszíneken szeptember 30-án.

SzentendreSportdiákok