2024.03.29, Péntek

Egyszerű motorosként kijutni a Dakarra? Van rá mód!

vaci-naplo.hu, laller-dakar.hu

2016.10.18. 20:55

A napi nyolc óra munka mellett motorozó Horváth Lajos szerint csak akarat és elszántság kell hozzá. Na meg egy jó ötlet.

Hirdetés

Az interneten gyűjt pénzt a Dakar ralin való induláshoz egy váci motoros. Horváth Lajos honlapján bárki akár egy jelképes összeggel is segítheti a Laller becenevű pilóta elindulását a világ leghíresebb tereprali viadalán. „10 ezer kilométer vár rám januárban, így a Dakaron való induláshoz szükséges pénzt egyszerűen elosztottam a lemotorozandó kilométerekkel. Így neked is lehet egy saját kilométered elérhető összegért!” – üzeni a váci sportoló.
 

Ötödik magyar lehet, akinek sikerül

Horváth Lajos elmondása szerint saját csapatot hozott létre, és olyan emberekkel dolgozik együtt, akikkel maximálisan fel tud készülni a legnehezebb tereprali viadalra. „Meg szeretném mutatni, hogy egy magamfajta egyszerű ember is ki tud jutni oda, és végig tudja csinálni, ha van benne akarat és elszántság."

A dunakanyarregio.hu egy korábbi cikke szerint a motoros napi nyolc óra munka mellett, amatőrként motorozva igyekszik eljutni a Dakarra, amihez egy tavalyi Világkupán elért 31. helyezéssel harcolta ki a kvalifikációt. Ötödik magyarként teljesítheti a 10 ezer kilométeres sivatagi távot, a bravúrral édesapja emléke előtt kíván tisztelegni, aki a váci motoros klub alapítója volt.

A honlapja mérője szerint már a kilométerek több mint felét sikerült kigyűjtenie Horváth Lajosnak, aki már meg is vette a repülőjegyét a helyszínre, Dél-Amerikába.

 

Sportmotorsport

Ajánljuk még