2024.06.17, Hétfő

A vizes vb belépők akár már a karácsonyfa alatt is ott lehetnek

MTI

2016.11.29. 08:03

Water Lilly és Water Willy vízililiomok lesznek a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalái. A vb-re december 1-jén indul meg a jegyértékesítés.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kabalákat két szakaszból álló pályázaton választották ki. Az első egy nyílt pályázat volt, amelyre 500 alkotó 1000 pályaműve érkezett be, majd miután a bírálóbizottság nem talált megfelelő alkotást, a második zárt pályázatra 12 művészt kértek fel, akik közül kilencen küldték be munkáikat. Végül Tatai Tibor grafikusművész alkotása lett a győztes. Lilly rózsaszín, Willy pedig kék ruhát visel majd.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vb-re szóló jegyeket december 1-jétől lehet megvásárolni online, valamint az Eventim hagyományos jegyértékesítő hálózatán keresztül. Hozzátette: a délelőtti előfutamokra és a selejtezőkre már 500-1000 forintért is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.

„Azért kezdjük el még idén a jegyértékesítést, mert úgy gondoljuk, hogy a sportrajongóknak szép karácsonyi ajándék lehet egy belépő a világbajnokságra" - fogalmazott Szántó Éva, aki hangsúlyozta, az árakat úgy állapították meg, hogy azok az átlag magyar emberek számára is elérhetőek legyenek.

A vb helyszínei közül a Dagály Úszóarénában 12 ezer férőhelyes lesz a nézőtér, s egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a toronyugró versenyek helyszínén, a Battyhány téri Duna-parton 1200, a szinkronúszó eseményeknek otthont adó Városligeti tónál 4000, míg a nyíltvízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.

 

Számítanak az idegen nyelvet beszélő önkéntesekre

A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást kötött a vb szervező bizottsága a Testnevelési Egyetemmel (TF), amelynek alapján az intézmény koordinálja a vb önkénteseinek kiválasztását és felkészítését. A megállapodást Mocsai Lajos, a TF rektora, Genzwein Ferenc kancellár, Gyárfás Tamás, a szervező bizottság társelnöke, valamint Szántó Éva írták alá.

Mocsai Lajos rektor azt mondta, hogy eddig 4500-an jelentkeztek, akik között a egyetemistáktól a nyugdíjkorhatárhoz közeledőkig több generáció képviselteti magát. Jelenleg azt mérik fel, hogy az egyes önkéntesek munkáját a 23 területből melyiken tudják majd a leginkább hasznosítani. A rektor tájékoztatása szerint a 4500 főből 3000-et terveznek kiválasztani, de még várják azoknak a több nyelvet beszélő fiataloknak a jelentkezését, akikből egy több területen is mozgósítható és bármikor bevethető szuper csapatot is alakíthatnának ki.

Sportvizes vb 2017

Ajánljuk még