2024.03.28, Csütörtök

Elrajtolt a Budapesti Atlétikai Stadion projektje

magyarepitok.hu

2017.04.21. 14:49

Az Óbudán épülő Velodrom után újabb kiemelt sportfejlesztés kapott zöld lámpát a fővárosban.

Hirdetés

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. kihirdette a Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázatát. A sportfejlesztés a Kemény Ferenc-program keretében valósul meg, ami összesen 11 beruházásból áll, közülük nemrég adtunk hírt az óbudai Velodrom projektjéről.

A hirdetmény a főváros IX. kerületében, a Csepel-sziget északi csücskénél fekvő Kvassay-zsilip mellett jelöli ki az új stadion helyszínét.


Ezek a szempontok és a célok határozzák meg a projektet

A VITUKI nevű környezetvédelmi intézet volt telephelyén épülő aréna terveivel szemben a következő elvárásokat fogalmazza meg a nyílt tervpályázat:

  • magas építészeti minőségben,
  • a jelen és távlati funkcionális igényeket messzemenőleg kiszolgáló módon,
  • a rendelkezésre álló időbeli és pénzügyi lehetőségek között készüljenek el.

A pályaművek értékelésére az alábbi szempontokat határozták meg:

  1. Építészet és tömegformálás,
  2. Funkcionalitás, technológia,
  3. Telepítés,
  4. Fenntarthatóság,
  5. Megvalósíthatóság.

Három hónap áll rendelkezésre

A pályázatok beadásának határideje június 20., a kiíró a helyszínen jövő szerdán bejárást tart, melyen tájékoztatást ad az érdeklődőknek. A pályaművek díjazására és megvételére összesen bruttó 25 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázatokat a dr. Szeneczey Balázs elnökölte (Budapest Főváros Önkormányzata), továbbá Tóth Csaba társelnök, Szűcs Balázs (Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata), Pásztor József (Magyar Építész Kamara), Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége), Skardelli György, Finta Sándor, Iványi Bálint alkotta testület bírálja el.

Sportsportberuházások