2024.06.15, Szombat

Utánpótlás baseball pályát avatnak szombaton Óbudán

MTI

2017.05.17. 15:44

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a Magyar Baseball Szövetség, ebből az alkalomból szombaton egész napos rendezvényt tartanak az Óbudai Baseball Arénában.

A szervezők szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket, lehetőség lesz kipróbálni a dobogógépet, felállítanak ütősátrat, valamint bemutatják a sportághoz szükséges összes kelléket.

A szombati eseményen ünnepélyesen újabb hivatalos pályát avatnak majd fel, az új játéktér a sportág női változatára, a softballra, illetve utánpótláskorú baseballra lesz alkalmas. Megalakul a Budapesti Baseball Szövetség is, melynek elsősorban az utánpótlásnevelés lesz a feladata.

Moura Roberto elnökségi tag, az Óbudai Baseball Egyesület vezetője elmondta, hasonló pálya nem áll rendelkezésre a fiatalok számára a környező országokban. A tervek szerint jövő nyáron egy nyolccsapatos U12-es Európa-bajnokságot rendeznének az arénában.

Makai Bence, a szövetség elnöke a szombati rendezvényről elmondta, az ünnepélyes pályaavatás mellett bejelentik a sportág történetének első halhatatlan játékosát, vagyis azt a sportolót, aki a 25 éves fennállás alkalmából létrehozott magyar Hírességek Csarnokába elsőként bekerül. Emellett korosztályos és felnőtt bemutató mérkőzéseket is rendeznek.

SportsportpályaÓbuda-Békásmegyer

Ajánljuk még