2024.04.20, Szombat

Elvéreztek a szerbek, a horvátok ellen játszunk a vb-aranyért

pestpilis.hu

2017.07.28. 08:18

A negyedik világbajnoki aranyáért hajtó férfi vízilabda-válogatott 59 év után varázsolhat örömünnepet egy hazai rendezésű világversenyen.

Hirdetés

A magyar férfi vízilabda-válogatott remek védekezéssel magabiztos, 7-5-ös győzelmet aratott a görögök ellen a budapesti vizes vb-n az elődöntőben. A csütörtök esti találkozó két negyeden keresztül kiegyenlített csatát hozott, ám a harmadik negyedtől kezdve a remek blokkokkal és Nagy Viktor parádés védéseivel a mieink teljesen elbizonytalanították az ellenfelet. A görög csapat két negyeden át nem dobott gólt, a magyarok 7-4-re elhúztak, a legutolsó másodpercekben csak szépíteni tudott az ellenfél.

Vámos Márton ünnepel a közönséggel - fotó: MTI

A másik csütörtöki elődöntőben az olimpiai címvédő szerbek hatalmas csatában 12-11-es vereséget szenvedtek a horvátoktól, így utóbbi együttessel játszik a döntőben Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata.

A magyar válogatott eddig 1973-ban, 2003-ban és 2013-ban tudta megnyerni a világbajnokságot. Hazai rendezésű világversenyen utoljára 59 éve ünnepelhettünk férfi pólós aranyérmet: 1958-ban a Margitszigeten az Európa-bajnokságot nyertük meg.

A horvátok sikere azt jelenti, hogy az elmúlt 17 évben mumusnak számító – ez idő alatt mindössze háromszor tudtuk őket legyőzni tétmeccsen! – Szerbia helyett egy szintén kőkemény ellenfél (a horvátok ezüstöt nyertek tavaly az olimpián és a legutóbbi öt vb-n éremig jutottak) vár Varga Dénesékre, de valamivel mégis több esélyt ad ez a párosítás. Nem is annyira a csapatok közti különbséget, sokkal inkább a lélektant tekintve.

Sportvizes vb 2017vízilabda

Ajánljuk még