2024.06.17, Hétfő

Minden idők legjobb vizes vb-je ért véget a FINA-elnök szerint

mti

2017.07.31. 10:49

Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét fantasztikusnak látta a nemzetközi szövetséget irányító Julio Maglione.

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportok nemzetközi szövetségének elnöke. „A kormány, a rendező városok önkormányzatai, a szervezők, valamint az önkéntesek lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága” – mondta a FINA elnöke a Papp László-arénában rendezett záróünnepségen. "Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve. Ennek köszönhetően mind a hat sportágban kivételes teljesítményeket láthattunk."


Három év múlva újra itt lesznek Európa legjobbjai

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, egyben a szervezőbizottság elnöke kiemelte, Magyarország két év alatt megcsinálta azt, amit a vb átvállalásakor sokan lehetetlennek gondoltak. A tárcavezető jelezte, Magyarország kész újabb FINA-események rendezésére.    

Budapesten jövőre junior szinkronúszó-világbajnokság lesz, 2019-ben pedig junior úszó-világbajnokság. 2020-ban az úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és műugrók Európa-bajnokságát rendezik meg a Duna Arénában.    

A záróünnepség részeként több mint kétszáz művészt felvonultató záróelőadásban többek között megidézték a magyar mitológiából is jól ismert csodaszarvas legendáját. A ceremónia végén szimbolikusan elapadt a Duna Aréna mellett álló, az elmúlt 17 napban a világbajnokság jelképének számító FINA-szökőkút, és ezzel befejeződött minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye.

Sportvizes vb 2017

Ajánljuk még