2024.04.16, Kedd

Történelmi Eb-aranyat nyert a váci ralis

pestpilis.hu

2017.09.28. 18:51

Horváth Lajos "Laller" nem akármilyen sikerrel melegített a 40. Dakar Rallyra. A terepmotoros a FIM Europe Bajas sorozatában az élen végzett, így beírta magát a terep-rally sportág nagykönyvébe: a Laller Racing Dakar Team versenyzője a kategória első magyar Európa bajnoka!

Hirdetés

A váciak Dakar hőse 2015-ben már megvillantotta képességeit, amikor begyűjtötte hazánk első motoros terep-rally világkupa pontjait. Azóta már a Dakart is megjárta a tehetséges pilóta, aki idén a FIM Europe Bajas sorozat kihívásaival igyekezett rágyúrni a jövő évi sivatagi versengésre.

„Az idei évben is minden a Dakar Rallys felkészülésünkről szól. A bajnokság zárása előtt két fordulóval, egy-egy első és második helyezéssel a tarsolyban kezdett foglalkoztatni az Európa bajnoki cím, a végső győzelem gondolata”

– idézi az újdonsült bajnokot a Laller Dakar Racing Team sajtóközleménye. „Nem vettünk részt az utolsó lengyel, valamint a portugál versenyen sem, ennek ellenére megőriztük a vezető pozíciónkat, és megnyertük az Európa bajnokságot. Az EB győztesnek járó kupát még nem vehettük a kezünkbe, ám ez a pillanat is hamarosan elérkezik. A FIM már jelezte a magyar szövetség irányába, hogy a sorozat végeredményei hivatalosak, így izgatottan várjuk a díjátadó gála időpontját.”

 

Kevesebb mint 100 nap múlva itt a Dakar

A zárófordulókat logisztikai és anyagi szempontokat is mérlegelve kihagyni kényszerülő pilóta már várja a következő megmérettetést. Ez a novemberi Raid of the Champions lesz, majd utána következhet a 40. jubileumi Dakar.

„Kár lenne tagadni, nagyon boldoggá tesz, hogy megnyertük az Európa bajnokságot! Szinte felfoghatatlan, hogy én vagyok az első magyar, akinek ez sikerült! Most egy délután erejéig megállunk és örülünk a címnek. Aztán viszont új lapot húzunk, kettőzött erővel vetjük bele magunkat a munkába.

Már 100 nap sincs a Dakar Rallyig. Muszáj egyre jobban felpörgetni az edzésmunkám, és igyekszem minél többet tesztelni is. Utána egy nagygenerál, majd a motorom hajóra kerül és elindul Dél-Amerika felé"

- foglalta össze a következő időszak teendőit a friss EB győztes motoros.

Galéria

VácSportmotorsport