2024.06.24, Hétfő

Egymillió eurót nyerhetnek az e-sport bajnokai Budapesten

MTI

2017.12.19. 16:12

Tavasszal első ízben mérik össze erejüket a V4 országok elektronikus sportolói, a rendezvény arca Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó.

Március 23. és 25. között Budapesten rendezik meg a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) közötti első e-sportbajnokságot és -konferenciát, V4 Future Sports Festival címmel. Az elektronikus sport résztvevői professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak az egyes videojátékokkal, ebből fakadóan a játékos megjelölés mellett e-sportolóknak is nevezik őket.

Az Egymillióan a magyar e-sportért Egyesület - amely a Digitális Jólét Program támogatásával az esemény szervezője - keddi tájékoztatása szerint a verseny összdíjazása egymillió euró (313 millió forint) lesz. A „Jövő sportja - a sport jövője" szlogennel induló nemzetközi sporteseményen, Magyarország első világszínvonalú e-sport tornáján a négy visegrádi ország e-sportolói egyéni és klubcsapat szinten, négy játékban és számos sportágban nevezhetnek.

A fesztivál nem csak a profi sportolóknak biztosít részvételi lehetőséget, ugyanis januártól elérhető lesz a rendezvény honlapja, amelyen a játékosok és a nézők is regisztrálhatnak majd az egyébként díjmentesen látogatható tornára.

Az e-sport társadalmi védnöke, egyben a rendezvény arca Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, aki maga is szenvedélyes játékos.

Sportverseny

Ajánljuk még