2024.06.15, Szombat

Új erdei lovas úthálózat épül a Pilisben

solymaronline.hu

2018.04.28. 22:07

Az 56 kilométeres útvonalhoz istállók épültek az erdei szálláshelyek mellett, lehetővé téve a többnapos túrákat.

Átadták az új erdei lovas úthálózat, a Pilis Ride első szakaszát a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Pilisvörösvári-medence térségében, írja a solymaronline.hu. A legalább 2,5 méter széles űrszelvényű utak nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között, továbbá a Pilisvörösvárt, Pilisszántót, Piliscsévet és Kesztölcöt összekötő útvonalon is.

Az 56 kilométernyi úthálózat mellett Visegrádon és a Mogyoró-hegyen is egy-egy 4 állásos nyári istálló épült, míg a Pilisszentkereszt melletti Som-hegyi Turistaháznál, illetve a Szentendre feletti Kő-hegyen 6 állásos istállókat alakítottak ki. Az istállók mindenütt már meglévő erdei szálláshelyek mellett épültek, így hosszabb, több napos túrák is könnyedén szervezhetők.

Míg a Pilis Ride lovas útvonalait mindenki ingyenesen használhatja, az istállók igénybevételéért lovanként napi 2500 forintot kell fizetni. Ez a szolgáltatás tartalmazza a ló ellátásához szükséges széna, szalma és víz árát, valamint a szükséges eszközök használatát, és további 1000 forintért még takarmány is igényelhető.

A Pilis Ride úthálózat használatának részletes feltételei a parkerdo.hu valamint a pilisride.hu oldalon olvashatóak.

SportPilislovaglástermészetjárás

Ajánljuk még