2024.06.20, Csütörtök

Sportdíjakat adtak át Gödöllőn

2016.02.27. 07:27

Február 25-én a Művészetek Házában adták át a 2015-ös év sportdíjait. A díjátadó gálán a legjobb egyéni sportolónak Kovács Zoltán atlétát, a csapatjátékos kaetgóriában a röplabdázó Széles Petrát választották, míg az év edzője Zsivoczky Attila atléta edző lett.  

Február 25-én a Művészetek Házában adták át a 2015-ös év sportdíjait. A díjátadó gálán a legjobb egyéni sportolónak Kovács Zoltán atlétát, a csapatjátékos kaetgóriában a röplabdázó Széles Petrát választották, míg az év edzője Zsivoczky Attila atléta edző lett.
 

A hagyományoknak megfelelően a 2015. évi eredmények alapján a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumának tagjai, a beérkezett szavazatok elbírálását követően ítélték oda a legjobbaknak a díjakat az Év egyéni és csapatjátékos utánpótlás és felnőtt kategóriában, az Év Edzője, a 16 év alatti dobogósok, a “Jövő Reménysége”, valamint a Gödöllő Sportjáért kategóriákban, valamint itt adták át a GEAC Aranykoszorús jelvényeit is.
Gémesi György polgármester, valamint dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektorának köszöntőjét követően a szokásoknak megfelelően előbb a GEAC aranykoszorús jelvényeit vehették át az egyetem rektorától az egyetemen tanuló vagy ott tanult és ott kiemelkedő sportolói tevékenységet végzők. A díjazottak voltak: Szilágyi Szabolcs asztaliteniszező, Ajkler Eszter atléta, Kolozs Balázs kosárlabdázó és Holló Balázs vívó.
Gémesi György megnyitó beszédében elmondta, hogy a város kiemelten kezeli a sportot, legyen az versenysport vagy akár szabadidős tevékenység és természetesen gratulált az összes sportolónak, edzőnek és klubvezetőnek az eredményes munkájukhoz. Megemlítette, hogy az elmúlt időszak létesítmény fejlesztése, illetve beruházások nem értek véget és több nagy projektje is lesz a városnak a következő két-három évben; 2017-re TAO-s  forrásnak köszönhetően egy városi sportcsarnokkal gazdagodik majd Gödöllő!  
Az Év sportolója egyéni felnőtt kategóriában az előző évi eredményei alapján az első helyen Kovács Zoltán, a GEAC sprinter atlétája végzett. Edzője Karlik Pál. Ebben a kategóriában második díjat vehetett át Valkai Ferenc vívó (GEAC vívó-szakosztály), míg megosztott harmadik díjban részesült Bontovics Babett taekwon-dos (Gödöllői Taekwon-do SE, edző: Czeba Mihály) és Szabóné Ónodi Judit íjász (Gödöllői SK HUN-TER Íjász-szakosztály, edző: Hegedűs András).
Az Év sportolója csapatjátékos felnőtt kategóriában Széles Petra, a TEVA-GRC röplabdázója lett az első, edzője: Horváth András. Második díjat vehetett át ebben a kategóriában Csomai Renáta (Vuelta SE) tornásza, míg harmadik díjban részesült Szalai Mátyás, a Gödöllői Ördögök SE rögbise.
Az Év edzője kategóriában a kuratórium tagjai Zsivoczky Attilát, a GEAC atléta edzőjét választották az év edzőjének, míg a Gödöllő Sportjáért díjban ezúttal az elmúlt hónapban 75. születésnapját ünneplő Bencsik Ernő tanár urat részesítette a kuratórium.
Az Év sportolója utánpótlás egyéni kategóriában első díjat vehetett át Renner Luca, a GEAC atlétája, edzője: Zsivoczky Attila. Második díjat kapott Tóth Emese íjász (GSK HUN-TER Íjász), míg harmadik díjban részesült Seregi Dominika tornász (Vuelta SE). Az utánpótlás csapatjátékos kategóriában Bancsics Máté vívót (GEAC-vívó szakosztály) választották meg a 2015-ös év sporteredményei alapján a legjobbnak. Takács Doroti röplabdázó (TEVA-GRC) a második, míg Gombás Máté kézilabdázó (Gödöllői KC) a harmadik díjat vehette át ebben a kategóriában.
Díjakat kaptak még egyéni és csapat utánpótlás kategóriában a 16 év alattiak országos bajnokságban vagy tanévi Diákolimpián dobogós helyen végzett egyéni sportolók és csapatok, valamint a Jövő Reménységei kategóriában is átvehették a klubjuk által javasolt, 14 év alatti sportolók díjaikat.
A díjazottaknak Gémesi György polgármester, Gyenes Szilárd alpolgármester, Kiss Gergely olimpiai bajnok vizilabdázó, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó és Tokai Norbert, a városi sport kuratórium elnöke adták át a díjakat.
A 16 év alatti, országos csapat -és egyéni bajnokságot nyert sportolók:
Csapatban a GEAC atlétika szakosztályából három csapat kapott kupát. A 4x200-as serdülő fiú váltó (Bogdán András, Kókai Patrik, Köő-Tóth Kúnó, Majorics Ádám), a 4x200-as újonc leány csapat (Daróczi Lili, Eszenyi Napsugár, Kaló Johanna, Ratkai Panna) és a 4x100-as III. korcsoportos fiú csapat (Desnoix Norbert, Normann Márton, Tóth Dániel, Tóth Gábor). A GEAC vivó szakosztályából a Gémesi Botond, Magyari Domonkos, Markolt Dániel, Morvai Ákos alkotta kadet fiú kard csapat vehetett át kupát, míg a Grassalkovich SE akrobatikus tornász csapatai közül az alábbi csapatok részesültek elismerésben eredményük apalján: serdülő I. leány hármas (Darabont Zsanett, Kőhler Kitti, Szabó Csilla), serdülő I. vegyes páros (Nyerges Anna és Trézsi Richárd), School Class leány hármas csapata (Darabont Júlia, Lőrincz Boglárka, Zamecz Kitty), valamint a gyermek fiú páros (Kőhler Csaba és Varga Levente).
Ugyanebben a ketegóriában egyéni eredményeik alapján az alábbi sportolók részesültek díjazásban: Bali Zsófia, Tóbiás Boglárka, Kertész Viola, Drobni Dániel (Gödöllői Taekwon-do SE); Árvai Virág, Csernyánszky Sára, Eszenyi Napsugár, Fekete Szilvia, Glaser Zina, Juhász Nándor, Kondrák Réka, Kriszt Annamária, Kriszt Katalin, Mihály Ádám, Sabján Anita, Simonváros Csanád, Simonváros Csenge, Szamosi András, Szőke-Kiss Anna, Tóth Gábor, Váczi Dániel (GEAC atlétika); Hanzl Lilla, Révész Márton (GEAC vívás); Ács Dorottya, Ács Gergely, Ács Julianna, Farkas Eszter, Juhász Anna, Kelemen András, Kelemen Botond, Lauber Zille, Lovász Nóra, Péter Lea (Saino SE); Füri Mátyás, Kiss Emma Lotti, Kiss István, Kiss Nikoletta Bettina, Rónay Bálint, Rónay Kristóf (Bike-Zone).
A Jövő Reménységei díjakat azok a 14 év alatti tehetséges fiatalok kapták, akik eddigi pályafutásuk során felhívták magukra a figyelmet és akiktől a jövőben még jobb eredményeket várhatunk. A díjazottak: Dorogi Máté (Gödöllői Ördögök SE), Polgár Patrik (Gödöllői Taekwon-do SE), Pethő Gréta (Vuelta SE), Anselment Adrián (Gödöllői Muay Tahi SE), Eszenyi Napsugár és Juhász Nándor (GEAC atlétika), Halla Gréta (TEVA-GRC), Missurai Pálma (GEAC vívás), Nagy Dániel (Gödöllői Sakkbarátok), Péter Lea (Saino Karate SE).

forrás: godollo.hu

Galéria

GödöllőHelyisportsport