2023.12.01, Péntek

A Swedsteel-Metecno 11,5 millió eurót fektetett be Biatorbágyon

2016.05.31. 10:22

Első magyarországi gyárát hozta létre Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno.

Hirdetés

Első magyarországi gyárát hozta létre Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, a gyár az egész kelet-közép-európai régiót ellátja Swedsteel könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acéltermékeivel.

A hétfőn átadott létesítmény a vállalat 27 millió eurós (több mint 8 milliárd forint) beruházási programjának első pillére, amit jövőre újabb gyáregység követ majd. A Swedsteel-Metecno most 60 munkahelyet teremtett az építőipari szektorban, ez a létszám a második gyáregység átadásával több mint 150-re nő.
A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját.
A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak. 


Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a gyárátadón hangsúlyozta, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a kedvező befektetői környezet kialakítására annak érdekében, hogy - a hazai vállalatok fejlesztésével összhangban - minél több nemzetközi cég telepedjen meg Magyarországon.
Markus Haiden, a Metecno-csoport regionális vezetője a közlemény szerint hangsúlyozta: "növekedési célokat fogalmaztunk meg a kelet-közép-európai térségben, amelyek megvalósítását nagymértékben segíti Magyarország kedvező földrajzi helyzete, a magasan képzett humántőke és a magyar piac stabilitása. A Metecno-csoport mintegy ötven éve a szendvicspanel gyártás globális piacvezető vállalata, és a magyar gyár fontos mérföldkő a vállalat történetében".

forrás: mti

Galéria

GazdaságBiatorbágy