2024.05.22, Szerda

vihar

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak több vármegyében

2023.07.13

Helyi

Főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig az átvonuló hidegfront, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

Mabisz: rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

2022.07.08

Helyi

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon

2022.03.31

Országos

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Vihar - Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

2021.07.09

Országos

A délutáni, esti órákban akár harmadfokú (piros) riasztást is kiadhatnak.

Kisegítik a viharkárt szenvedett gazdákat

2018.02.16

Gazdaság

Száz millió forintból jövedelempótló támogatást nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a tavaly októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek.

Egymás után kétszer kellett felújítani Budafok műemlék kálváriáját

2016.09.14

A Jézus keresztútjának jeleneteit ábrázoló szoborcsoportot 2015-ben már helyreállították, de alig egy héttel az átadása után súlyosan megrongálódott egy viharban, idén pedig ismeretlenek sátánista jelképeket festettek rá.