2024.05.21, Kedd

Több százmillió forint értékű indiai vadkendert foglalt le a rendőrség Pest megyében

2016.02.08. 08:45

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer kereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – bűnügyi őrizetbe vételük mellett - négy férfi ellen.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, összehangolt akció keretén belül, négy férfit értek tetten, és fogták el az ültetvényeken. A házkutatások során a nyomozók körülbelül 2200 tő különböző fejlettségi fokban lévő - az előzetes szakértői vélemény alapján - marihuánát találtak és foglaltak le. Az elsődleges becslések szerint a lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon közel 450 millió forint.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak Pest megyében két helyszínen - tovább értékesítés céljából - termesztették a jelentős mennyiségben marihuánát.

A gyanúsítottakkal szemben - igazságügyi botanikus szakértő bevonásával - a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, egyben előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

forrás: police.hu

fotó: hu.wikipedia.org

Galéria

Helyikábítószermarihuána