2024.07.25, Csütörtök

Új csarnoképület, Judo Központ épül a ceglédi Malomtó széli sporttelepen

2016.01.22. 09:35

A Közép-magyarországi Judo Központ új csarnoképülete a ceglédi Malomtó széli sporttelepen épül fel, és az első hazai "igazi" judós komplexumot az idei Budapest Judo Grand Prix előtt át is adják. Az új épület kiszolgálja a város és a régió versenysportra, felkészülésre - elsősorban judóra - vonatkozó igényeit.

A legfontosabb dátumok:

Az eredményes közbeszerzési eljárás lezárásának dátuma: 2016. január 4.

A kivitelezés megkezdésének tervezett dátuma: 2016. január 25.
A kivitelezés várható befejezésének dátuma: 2016. június 22.

Maga a csarnoképület egy a tömegben megfogalmazott "origami elem", amely amellett, hogy a kedvező energetikai irányokat és arányokat tartja, egyértelműen azonosítható megjelenést biztosít a benne zajló sportágnak. A csarnok tömege a külső tér felőli sarka felemelkedik és itt nyíló bejáraton keresztül lehet bejutni az épületbe.

A két részre bontható épület első része a közönségforgalmi illetve a megnyitott funkciókat tartalmazza, a második - a tulajdonképpeni edző és versenycsarnokot és az azt kiszolgáló területeket is tartalmazó - sportolói rész.

A földszintes épület nettó alapterülete 1651 négyzetméter, a csarnok hasznos belmagassága átlagosan 5,5 méter (a belmagasság 5,1 és 7 méter között változik).

A csarnok elsődleges szerkezetei: előregyártott vasbeton pillérek; előregyártott vasbeton gerendák; vasbeton merevítő falak és kehelyalapok, ezt kiegészítő és merevítő acél-szerkezetek kísérik. Szekunder és tercier szerkezetét vázkerámia kitöltő falazat illetve a homlokzaton alumínium fegyverzetű szendvicspanel, a tetőn komplex szendvicspanel és műanyag vízszigetelés, a padozaton ipari padlóra elhelyezett tatami rendszere adja.

A szendvicspanel mikrobordás alumínium borítása karakteres, elegáns megjelenést biztosít az épülettömegnek.


Az öltöző blokk nagy részén az előregyártott vasbetonváz monolit vasbeton födémmel egészül ki. A kiszolgáló területen és előcsarnokban a vasbeton gerendák közé befogott acél-szelvények adják meg a tető törésvonalait. Az épület két rövid oldalán vasbeton fal merevíti a szerkezetet. A bejárat és a főhomlokzat felőli konzolos előtető esetében a vasbeton tartó- és kiegészítő acél-szerkezet kombinációja került beépítésre.

Az épület összesen négy (3+1) küzdőteret, ehhez csatlakozó nézőteret, konditermet, wellness részleget, öltözőket, valamint a három használati módban működtethető előcsarnokot foglalja magában.

forrás: cegled.hu

Galéria

HelyijudóMalomtó