2024.07.24, Szerda

Új óvoda épül Érden

2016.03.11. 11:27

Újóvoda épül Érden, amely egy elavult forfa-épületet vált ki. Az ötcsoportos létesítmény 350 millió forintba kerül majd, az összeget a Modern Városok Program pénzügyi keretéből fedezi Érd.

Új, százötven férőhelyes óvoda épül Érden, amely egy elavult forfa-épületet vált ki. Az ötcsoportos létesítmény 350 millió forintba kerül majd, az összeget a Modern Városok Program pénzügyi keretéből fedezi Érd.

Bemutatta az új Fácán óvoda látványterveit a városvezetés. A 350 milliós beruházásból épülő intézményben öt, 60-60 négyzetméteres csoportszoba kap majd helyet, és 150 gyermeket tud befogadni. Mint Subert István tervező elmondta, arra törekednek, hogy az épület rendkívül gazdaságosan legyen üzemeltethető, és a terület adottságainak köszönhetően minden csoportnak külön udvart tudnak kialakítani a közös játszóterületen felül.

A tervező hangsúlyozta azt is, hogy csapatuk közreműködik az óvodával szomszédos, szintén újjáépítésre váró iskola tervezőivel, így pár éven belül komplex beruházás valósul meg a Fácán közben. A projekt első eleme az óvoda lesz, ami a jelenlegi sportpálya helyén épül fel, és előre láthatóan 2017 nyarán vehetik birtokba a gyerekek, akik nemcsak új épületet, hanem új játszóeszközöket, bútorokat is kapnak. Amint az átköltözés lezajlott, a régi forfa-óvodát lebontják, és a helyén megkezdik az iskola építését. Ide várhatóan 2018-ban költözhetnek be a diákok.

Mint T. Mészáros András polgármester hozzáfűzte: a régi iskola helyén sportlétesítményeket és egy gimnáziumi tagozatnak helyet adó épület is felhúznak majd, ezeket viszont csak 2019-ben adhatják át. Kitért arra is, hogy mire az új komplexum megépül, a környék közlekedése is átalakul: az iskola, óvoda utcáját egyirányúsítják és új parkolóhelyeket alakítanak ki.

forrás: erdhirado.hu

Galéria

ÉrdHelyiModern Városok Program