2024.07.19, Péntek

Új sportág hódít Dunakeszi iskoláiban

2016.04.29. 13:26

Új sportággal gazdagodott Dunakeszin az alsó tagozatos, egészséges életmódra nevelési program.

Új sportággal gazdagodott Dunakeszin az alsó tagozatos, egészséges életmódra nevelési program. A korfball a világ egyetlen olyan hivatalos labdajátéka, amit lányok és fiúk együtt, egy csapatban játszhatnak.

A 2015/2016-os tanév II. félévétől kezdve Dunakeszi város öt általános iskolájában valamennyi második osztályos tanulónak lehetősége van megismerkedni a hazánkban is egyre népszerűbb sportág, a korfball alapjaival. 
A leginkább Belgiumban és Hollandiában népszerű korfball a világ egyetlen labdajátéka, amelyet koedukált csapatok játszanak, minden csapat négy lányból és négy fiúból áll. A két térfélre osztott pálya két végén 1-1 3,5 méter magas oszlop áll, műanyaggyűrűvel a tetején. A cél: a labda bejuttatása az ellenfél kosarába. A labdát nem szabad pattogtatva vezetni, sem futni vele, és lányok csak lányok, fiúk pedig csak fiúk ellen védekezhetnek.
A mindennapos testnevelés keretében heti egy alkalommal megvalósuló sportfoglalkozást a KLIK Dunakeszi Tankerületének, Dunakeszi Város önkormányzatának és a Dunakeszi Kinizsi korfball szakosztályának együttműködése teszi lehetővé. A gyerekek körében igen nagy népszerűségnek örvendő tanórákat az osztályok pedagógusai a Magyar Korfball Szövetség által delegált edzőkkel közösen tartják.  A programban az idei tanévben 405 kisdiák vesz részt.

forrás: klik.gov.hu

Galéria

DunakesziHelyiklik