2024.05.18, Szombat

Új sportpályát kapott Dunakeszin a Bárdos Lajos Általános Iskola

2016.03.25. 07:15

Dunakeszi Város Önkormányzata multifunkciós sportpályával látta el a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolát, az intézményi játszóudvarok fejlesztési programjának keretein belül.

A beruházás során egy szabványos, 42 méter hosszú és 22 méter széles multifunkciós EPDM gumiborítású sportpálya került kivitelezésre. AZ EPDM burkolat magasan hőálló és légáteresztő, és alkalmas arra, hogy az iskolások bármelyik labdasportot kedvükre űzhessék rajta, legyen az kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vagy tenisz.

A multifunkciós sportpályát egy méter magas palánkkal, illetve egy öt méter magas labdafogó hálóval vették körbe a biztonság jegyében.

A pálya megvilágítását négy lámpatesttel oldották meg, így az esténként, naplemente után is gondtalanul használható, hiszen saját fényforrással van ellátva.

A sportpálya építése, ezzel együtt a speciális vízelvezetés, illetve a világítás is elkészült. A korszerű sporteszközök és kiegészítők felszerelését követően nemrég teljes értékűen használhatóvá vált a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola átlaghoz képest rendkívüli módon felszerelt sportpályája, melyet hivatalosan hétfőn délben vehetett birtokba a diáksereg, az iskolák közötti focikupa keretein belül.

Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere az átadón elmondta, hogy a Bárdos Lajos Általános Iskola udvarán épült pálya a prototípusa, első üteme annak a fejlesztés-sorozatnak, mely végén a tervek szerint rövidesen hasonló jó körülmények között sportolhatnak a többi oktatási intézmény tanulói, valamint a Magyarság Sporttelepre látogatók is.

forrás: dunakeszi.hu

Galéria

DunakesziHelyisportpálya