2024.02.25, Vasárnap

Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

2016.02.16. 11:24

Hirdetés

Az influenzás megbetegedések miatt további kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat hétfőn. Cegléden és Vácon sem mehetnek a kórházakba a látogatók.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint Pest megyében a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet szülészet-nőgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, a központi aneszteziológiai intenzív terápiás osztályain, valamint a kardiológia őrzőben rendeltek el látogatási tilalmat. Továbbá a váci Jávorszky Ödön Kórházban a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, a szülészeti-nőgyógyászati, valamint az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályon tilos a látogatás.
   
A fővárosban a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet hematológiai és őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén, valamint a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának valamennyi osztályán és részlegén sem lehet látogatni a bent fekvőket. A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az egész intézményre kiterjedően rendeltek el látogatási tilalmat.

Az Országos Epidemiológiai Központ múlt szerdán közölte: az év 5. hetében 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.

mti

Galéria

VácCeglédFókuszbankórházinfluenzalátogatási tilalom

Ajánljuk még