2024.02.24, Szombat

Újévi fogadást tartott a ceglédi polgármester

2016.01.14. 09:50

Hirdetés

Különösen szép volt a 2015-ös esztendő Cegléd számára. Sok olyan dolgot is sikerült megvalósítani, amire tavaly ugyanilyenkor még nem is gondoltak volna - így fogalmazott Takáts László, polgármester a ceglédi intézményvezetőknek és vállalkozóknak tartott újévi fogadáson.

Minden új év valami újnak a kezdete  Amikor elbúcsúztatjuk az óévet akkor számot vetünk azzal, mik azok a dolgok, amiket egy esztendővel ezelőtt megfogadtunk magunknak, másoknak. Mik azokat tervek, amiket végre akartunk hajtani. Végig nézzük, hogy mit tudtunk véghezvinni ezekből - kezdte beszédét a polgármester. Takáts László úgy fogalmazott: úgy érzi, hogy azok a célok, azok a fogadalmak és azok a feladatok, amiket maguk elé tűztek, azok zömében teljesültek. Ez pedig mindannyiunk közös sikere, minden ceglédié, a város minden lakójáé. "Nem is nagyon lehetett volna másként ezt megcsinálni, csak hogyha közösen akarjuk, Még akkor is, hogyha azon az úton, amin elindultunk az év elején voltak olyan célok, voltak olyan elképzelések, amiket másképpen láttunk és bizony nem mindenki örült minden lépésnek. Voltak kritikák is, de én azt gondolom, hogy ezek is azokat a célokat, amiket magunk elé tűzünk mindenképpen jobbító szándékkal segítették, hiszen a kritika is lehet építő jellegű." - mondta el Takáts László.

Különösen szép év volt 2015 Cegléd számára, hiszen nagyon sok olyan dolgot lehetett megvalósítani, amire nem is gondoltak - folytatta a polgármester. Sok olyan - kősziklának látszó - kihívás volt az úton, amit egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt legyőzni. De megvolt a hit és a bizakodás, hogy teljesíteni lehet. Ha ez a kettő megvan, akkor bármi megvalósítható - fogalmazott Takáts László. "Ahhoz, hogy megvalósítsunk valamit, hogy elérjünk valamit, kevés az, ha álmaink vannak - de kellenek azok is, mert aki nem tud álmodni, az nem tud előre haladni - de kellenek konkrét tervek, elképzelések is. Nagyon sok munka a 2015-os esztendőben ezzel telt el. Jólesik itt körbe nézni, mert nagyon sok olyan önkormányzattól független gazdasági szereplőt látok, akinek tudom, hogy vannak álmaik és terveik és tudom, hogy ezek is valóra lesznek váltva." - tette hozzá a polgármester.

Takáts László úgy fogalmazott: hiszi azt, hogy amikor egy év múlva újra itt áll, akkor a mostani célkitűzésekről, álmokról már múlt időben lehet beszélni, mert megvalósultak. az újévi fogadáson Takáts László polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester a város nevében köszöntötte a 90. születésnapját ünneplő olimpikonunkat, Szondy Istvánt is.

forrás: cegled.hu

Galéria

CeglédHelyiújév