2024.05.21, Kedd

A Vad Kunság kapta a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

2016.05.22. 08:56

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját.

Mosonyi Szabolcs A Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című filmje kapta a második Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját. Gödöllő város különdíját Mihályi Dávid Összhang című filmjéért ítélték oda. Az elismerést Gyenes Szilárd alpolgármester adta át.


A különböző kategóriákban első helyezést ért el a Andrea Gastgeb és Paul Reddish rendezte River in the Sky, a Beverly és Dereck Joubert rendezte Soul of the Elephant, Aleksandra Marchenko filmje, a Mirrored Mountains. Altay, a Marc Zimmermann rendezte Natural Attraction, Szendőfi Balázs Budapest halai című munkája, Bárány Róbert Ozone Utazás Albánia filmje, a Novák Péter rendezte Aranyérmes lapátosok 1-2, Kiss Róbert Izland - Az ősi vizek forrása című alkotása, Molnár Attila Dávid filmje, a Herman 100/ MMe40 avagy a természetvédelem hajnala Magyarországon és Lőrinczy Zoltán Gasztroangyal - Moldva című alkotása. 

A díjakat szombaton vehették át az alkotók a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában tartott gálán. A szerdán kezdődött természetfilm-fesztivál vasárnap a díjnyertes filmek vetítésével folytatódik, valamint természet- és környezetvédelmi programok, fotókiállítások és koncertek is várják a látogatókat a fesztivál zárónapján. A gödöllői helyszínek mellett a rendezvénybe idén bekapcsolódott a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum is, ahol kihelyezett filmvetítésekkel és családi programokkal találkozhat a közönség vasárnap.

forrás: godollo.hu

Galéria

KultúraNemzetközi Természetfilm Fesztivál