2024.06.15, Szombat

Verseny a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében

2016.04.17. 08:02

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kerékpáros közlekedési szabályismereti- és gyakorlati versenyt hirdetett.

A dunakeszi rendőrök által meghirdetett versenyen 550 gyermek vett részt, négy településről, Dunakeszi, Fót, Göd és Csomádról 4. osztályosok mérték össze tudásukat. Elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, a fődíj pedig egy egész napos Miniring tanpályán való szórakozás.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága - az illetékességi területén található általános iskolák tanulói részére - kerékpáros közlekedési szabályismereti- és gyakorlati versenyt hirdetett. Ez azért is volt fontos, mert a személyi sérüléses közlekedési balesetek során különösen veszélyeztettek a kerékpárral közlekedők.

A négy település – Dunakeszi, Fót, Göd és Csomád - általános iskoláinak 4. osztályos tanulói jelentkezhettek a versenyre, melyre 20 osztály jelezte részvételi szándékát. A bizottság munkatársai - az iskolákkal egyeztetett időpontokban – először elméleti képzésben részesítették a gyermekeket, melynek témája kimondottan a kerékpáros- és gyalogos közlekedés volt. Ezt két hét múlva – tesztek formájában- a tudásszint felmérése követte.  

A verseny következő állomása, amikor a Dunakeszi Rendőrkapitányság udvarán - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság munkatársának közreműködésével - gyakorlati versenyt tartottak.  A résztvevő osztályoknak képregényt kellett készíteniük, melynek címe „kerékpáros baleset”. A versenyen közel 550 gyermek vett részt.

Ezt követően az elméleti és gyakorlati verseny eredményeit összesítve az első helyezett osztály díjazásban részesül a megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával. Fődíjként a nyertes osztály a Hungaroringen található Miniring tanpályáján tölthet el egy napot. 

forrás: police.hu

Galéria

DunakesziHelyirendőrségkerékpár