2024.03.28, Csütörtök

18 borászat és új helyszín várja a vendégeket a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

MTI

2016.09.02. 15:37

Idén a megújult piactéren rendezik meg szombaton és vasárnap a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált, amelyre a korábbi évekhez képest kibővült programkínálattal várják a vendégeket.

Hirdetés

Karsay Ferenc polgármester az M1 pénteki műsorában elmondta, hogy a tavalyi rendezvényen több mint 55 ezer látogató fordult meg és idén még több emberre számítanak. Ezért döntöttek amellett, hogy idén egy nagyobb helyszínen, a kerület megújult piacterén rendezik meg a fesztivált.

A polgármester szerint a rendezvény sikerének titka, hogy a szervezők egységként kezelik a kultúrát, így a gasztronómia és a borkultúra mellett igényes zenei, képzőművészeti és táncprogramokkal is várják a családokat. A négy színpadon országosan ismert előadók és együttesek lépnek fel, a 18 borászat mellett kézműves vásárral is készülnek a szervezők. Koncertet ad többek között a Margaret Island, Fábián Juli & Zoohacker, Dér Heni, a Budapesti Ska Nu-jazz Orchestra és a Zagar.

Karsay Ferenc kitért arra is, hogy szombaton bejelentik, melyek lettek idén a kerület legjobb borai és pezsgője, valamint a helyszínen kóstolható és kapható lesz a kerület kenyere is. A helyi termelők alapanyagaiból készített, helyben sütött bajor rozskenyér minden eladott darabjából 50 forinttal a kerületi, nehéz helyzetben lévő családokat segítik.

HívogatópezsgőborBudafokfesztivál