2024.04.19, Péntek

Hajléktalanná vált, hogy el tudja játszani a hajléktalant

solymaronline.hu

2017.01.01. 06:13

A Centrál Színház előadása az utcai valóságot viszi a színpadra, és az ott megtapasztalt segítséggel próbál meg erőt adni.

Hirdetés

Január 17-én mutatják be a Centrál színházban a „Maradjunk annyiban” című darabot, melynek egy utcán élő asszony a főhőse. A főszereplőt alakító színésznő egy hétre kiköltözött az utcára, hogy megtudja, milyen a koldusok élete.

Az első hajléktalan, akivel Szalai Kriszta találkozott mindenben segíteni próbált neki, elment vele ételosztásra is. Az éjszakát a Podmaniczky utcai női szálláson akarta tölteni, ahol összesen harminc férőhely volt, így nem örültek neki a többiek. A második nap munka helyett társai azt tanácsolták, kukázzon.


A bevétel és az ötletek is a hajléktalanokat segítik

„Egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nővel hallottam riportot” – idézi a Centrál Színház honlapja a művésznőt. „Feltöltötte a lelkemet ez a csodás asszony. Ezzel a színházi estével szeretnék mindenkinek erőt adni. Számítok a nézőkre, játékosan, interaktívan részt lehet venni az előadásban, mindjárt a díszlet összeállításában is.” 

Szalai Kriszta saját tapasztalatait és Lakatosné Jutka életének történetét írta színpadra. Az előadásban részt vesz az a fiatalember is, aki Krisztát befogadta a Kálvin téren a hajléktalanok közé. „Minden előadással tervezünk egy akciót, és a befolyt jegybevétel egy részéből hajléktalanok mindennapi problémáin próbálunk könnyíteni. Nyitottak vagyunk a nézők ötleteire is azzal kapcsolatban, hogyan segítheti az előadás elesett társainkat.”

színházFókuszbanCentrál Színház