2024.04.18, Csütörtök

Napi 300 ember is tanulhat Budapest új pilótaképzőjében

mti

2018.11.29. 17:20

A központ a legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően új távlatokat nyit a pilóta- és légiutaskísérő-képzésben.

Hirdetés

Átadták a Wizz Air Training Centre-t Budapesten. A 3800 négyzetméteres képzési központban naponta akár 300 ember is tanulhat. A Training Centre 30 millió eurós, vagyis közel 10 milliárd forintos beruházásként épült meg a Wing Zrt. fejlesztésében.

Váradi József, a légicég vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Wizz Air legkorszerűbb technológiát képviselő képzési központja fontos mérföldkő a légitársaság történetében.

Európa egyik legmodernebb képzési központjának létrehozását a beruházó azzal indokolta, hogy az iparág szereplő óriási fejlődést valószínűsítenek a légiközlekedésben a következő évtizedekben.

A Wizz Air Training Centre két, Airbus A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Series mozgó szimulátorral van felszerelve. A komplexumban helyet kapott a TFC ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköze, valamint a Flame Aviation új generációs, V9000 Commander típusú tűzoltási kiképző központja is. A tantermi oktatás, repülés-szimuláció valamint kabinkiképzés is az oktatási paletta részét képezi.

Az új képzési központ ad otthont a Magyarországon szeptemberben elindított Wizz Air Pilótaakadémiának is. Ez a repülni még nem, vagy kevéssé tudó, ambíciózus fiataloknak biztosít egyedi lehetőséget, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és később a cég pilótájaként dolgozzanak.

HelyirepülőgépWing Zrt.