2024.04.19, Péntek

Elhagytál valamit? Itt nézz utána!

pestpilis.hu

2017.10.09. 14:54

Már több mint 40 ezer Facebook felhasználó csatlakozott a csoporthoz, ahol segítséget kaphatunk, ha Budapesten találtunk vagy elveszítettünk valamit.

Hirdetés

Mindenkivel előfordult már, hogy ott felejtett valamit a villamoson vagy a buszon, kiesett a zsebéből a kulcsa vagy pénztárcája, vagy éppen ő talált egy szomorú, a gazdáját hiába váró tárgyat. Sokan ilyenkor a „hagyjuk ott, hátha visszajön érte a tulajdonosa” stratégiát követik, vagy a BKV talált tárgyak osztályához fordulnak, de ha ez a taktika nem vezetett eredményre, akkor érdemes a közösségi média erejét is kiaknázni.

Ebből a célból jött létre Facebookon a Pesten találtam elnevezésű csoport, ami mostanra közel 41 ezer tagot számlál. Naponta több tíz bérlet, kulcs, ékszer, táska és egyéb fontos, vagy akár kevésbé fontos tárgy elveszítéséről vagy megtalálásáról adnak hírt a felhasználók, nagyban növelve az esélyét, hogy azok újra gazdára találjanak. A csoportot létrehozók a posztok moderálását is komolyan veszik, egyenlő esélyt adva minden elveszett holminak.

Az is sokszor megtörténik persze, hogy a gyerkőcünk kedvenc játéka tűnik el a parkban vagy az utcán. A közösségi portál ebben az esetben is segítségünkre van: már több mint 9 ezer lelkes felhasználót számlál az Országos Rongyimentő Szolgálat, itt érdemes tehát utánanézni kallódó kis plüsseinknek.

 

Az eltűnt állatok esetében is van remény

Múlt héten történt, hogy napokon át kereste a Facebook népe Áront, a háromlábú kutyust, aki gazdájától elszökve, rémült állapotban szaladgált Budapest utcáin. Térképen lehetett követni, hogy hol bukkant fel, ki merre látta, s a nyomravezetőknek hála végül meg is találták a 15. kerületben, a Szilas-patakhoz közeli erdőben. Persze a jó hír is futótűzként terjedt el, s az ennek megünneplésére létrehozott oldalon Áronnak már több mint 3 ezer rajongója van.

FókuszbanFacebook

Ajánljuk még