2024.04.20, Szombat

Újabb zöld irodaházat adtak át a Váci úton

magyarepitok.hu

2016.12.06. 08:55

A fővárosi irodapiacot a svéd Skanska beruházása bővítette a 26 ezer négyzetméteres Nordic Lighttal.

Hirdetés

Megnyitotta kapuit a Váci úti irodafolyosó legújabb fejlesztése, a Nordic Light, amelynek már közel 80 százalékára aláírták a bérleti szerződéseket. A Váci út 96.-98. alatt, a Váci út, Süllő utca, Visegrádi utca által határolt területen épült irodakomplexum 26.200 négyzetméter irodát, valamint 1.800 négyzetméter kiskereskedelmi területet kínál 7 emeleten, több mint 400 parkolóhellyel. 
 

Két rangos díjat máris besöpört

A beruházásról szóló sajtóanyagban az áll, az épület kialakításakor zöld megoldások – többek között a parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők, zuhanyzók – illetve az energiatakarékosság is kiemelt figyelmet kaptak.

Az irodakomplexum zöld megoldásinak köszönhetően többek között elnyerte a LEED minősítési rendszer arany fokozatát. Emellett november 29-én elnyerte Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is a kelet-közép európai ingatlanfejlesztő szakma egyik legrangosabb üzleti díjátadóján, a CIJ (Construction and Investment Journal) Awards-on. 
 

Kulcsszerepben a természetes fény és a zöld megoldások

Az irodaház beruházója a Skanska, melyet a világ tíz legnagyobb kivitelező és fejlesztő vállalata között tartanak számon. A svédországi központú cég új budapesti irodaházának nagy része már a hivatalos megnyitó előtt bérlőre talált. A Nordic Light lakói közé tartozik a Schneider Electric, M&C Energia, Harman International, BASF Hungária, Monsanto Hungária, Mercedes-Benz Hungária, valamint a Cofidis Magyarország. 

„Az iroda nem csak egy helység többé, ahol a mindennapi munkavégzés folyik” – hangsúlyozta az átadón Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője. „A vezetők jelentős hányada ma már egyetért abban, hogy a munkakörnyezet - a levegő minőségétől a természetes fényen át a zöld megoldásokig - komolyan befolyásolja a munkatársak hangulatát, teljesítményét.”
 

A Váci út lendületben

Budapesten a bejelentett 250 ezer négyzetméternyi irodafejlesztésből 100 ezer négyzetméter jut a Váci útra. Ezek közül a közelmúltban beszámoltunk a Nexonnak a Market Építő által kivitelezett irodaházáról, a Fehér Házról (GTC) és az Optima Zrt. új üzleti negyedéről.

Galéria

irodaGazdaság