2024.03.29, Péntek

Az év családja Pest megyében

pestmegye.hu

2016.07.11. 15:26

A Népesedés Világnapján, július 11-én adta át Pest Megye Önkormányzatával közösen alapított díját a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Pest Megyei Önkormányzattal együttműködve pályázatot hirdetett az „Az Év Családja Pest megyében” díj odaítélésére, amelyre Pest megyében lakó magánszemélyek és Pest megyei székhelyű civil szervezetek jelölhettek családokat.

Hirdetés

Olyan Pest megyei családokat (3 vagy több gyermeket nevelők) jelölhettek a díjra, akik mindennapi életükkel, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, munkálkodásukkal és közösségi szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a Pest megyében élő nagycsaládos közösségek elé. A beérkezett ajánlások alapján a NOE és PMÖH tagjaiból álló zsűri megosztott első díjat, és további három különdíjat odaítéléséről döntött.

A fődíj a Pest Megyei Önkormányzat által felajánlott ötvenezer forint, és az alsópáhoki Kolping Hotel által felajánlott hétvégi pihenés. A különdíjasok húszezer forint értékű könyvjutalomban részesülnek, valamint - Vári Ferenc és Vári Emőke felajánlásával - hétvégi üdülésre is lehetőségük lesz Kondoroson. A jeligés pályázaton az alábbi eredmény született:

Év Családja Pest megyében díjat megosztva kapja: Szüle család (Cegléd), Lehel család (Biatorbágy).

Különdíjban részesül: Földváry család (Vác), Fejér család (Budaörs), Vladár család (Monor).

A díjakat Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke és dr. Szép Tibor,  a Pest Megyei Önkormányzatának jegyzője személyesen vittei el a Szüle családhoz ceglédi otthonukba, a Népesedés Világnapján. A világnap jelentőségére, a gyermekvállalás fontosságára és örömére, ezzel a díjjal is szeretné felhívni a figyelmet a NOE és az önkormányzat, hiszen fontos, hogy megmutassák: a több gyermek nevelésével járó nehézségek mértéke sohasem éri el annak örömét, amit a gyermekek jelentenek, a belőlük folyamatosan áradó szeretet pedig kiapadhatatlan energiaforrást jelent.

forrás: pestmegye.hu