2024.04.16, Kedd
Mentőállomásként újult meg a monori szakrendelő egyik szárnya
mentok.hu

Mentőállomásként újult meg a monori szakrendelő egyik szárnya

Facebook

2016.09.05. 13:42

Pénteken adták át az OMSZ új állomását, s hamarosan egy új mentőkocsit is kapnak a monoriak.

Hirdetés

Szeptember másodikán délelőtt került sor az új monori mentőállomás hivatalos átadására. A tavalyi év során mintegy 34 millió forint önkormányzati forrásból újult meg a szakrendelő egyik komplett szárnya, mely mostantól a helyi mentős dolgozók második otthona.

Az átadón Zsombok László, Monor polgármestere kiemelte, hogy bár a mentőszolgálat biztosítása nem önkormányzati feladat, a helyi közel húszezer, és a környező 20 település közel százezer lakója mindig Monor városához kötötte az ellátás színvonalát. Részben ezért is döntött úgy tavaly a képviselő-testület, hogy jelentős összegből megújítja az épületrészt.

Dr. Bodnár Attila, a szakrendelőt működtető Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója hozzátette: ők menet közben kapcsolódtak a munkába, de örömmel fogadták, hogy az épület egy része megújulhatott. A főigazgató szerint a budapesti kórházak idén induló fejlesztési programján belül a monori szakrendelő jelentős mértékű megújulására is van esély a következő 1-2 év során.

A megnyitó zárásaként dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) regionális igazgatója jelentette be, hogy az új mentőállomással együtt egy teljesen új mentőkocsi is szolgálja majd a monoriak egészségét.

Galéria

MonorHelyimentőállomásmentőszolgálat