2024.04.18, Csütörtök

Felépül Veresegyház első középiskolája

magyarkurir.hu

2016.09.09. 11:14

Elindult a helyi szülők által régóta várt beruházás: katolikus gimnázium épül a Fő úton.

Hirdetés

A májusban felszentelt katolikus templom után most újabb, részben egyházi beruházás indult el Veresegyházon: szeptember 1-jén letették a Fő út 119. számú telken a leendő katolikus gimnázium alapkövét. Az új középiskola Veresegyház önkormányzata és a Váci Egyházmegye összefogásában épül. Az eseményen jelen volt többek között Beer Miklós váci megyéspüspök és Pásztor Béla polgármester.

Az ünnepi eseményen Pásztor Béla polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és köszönetet mondott mindazoknak, akik a gimnázium létrejöttéhez hozzájárultak. Beszédében kiemelte, hogy a szülők részéről egy új középiskola alapításának igénye már évtizedekkel ezelőtt felmerült, hiszen jelenleg csak esti gimnázium működik a településen.

Csáki Tibor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója felolvasta a leendő gimnázium alapító okiratát, amelyből az is kiderül, hogy az iskola első igazgatója Prehodáné Nagy Éva lesz. A dokumentumot Beer Miklós és Pásztor Béla látták el kézjegyükkel. Az aláírás után történt meg az alapkőletétel.

A tervek szerint a gimnázium 2017 szeptemberében nyílik meg.

Helyiúj iskolaépületközépiskolakatolikusVáci egyházmegyeVeresegyház