2024.04.20, Szombat

Új állomásokkal és különleges videóval újít a Bubi

bkk.hu

2016.09.15. 17:25

A fővárosi közbringarendszer két év alatt 1,4 millió bérlésnél tart, népszerűsége miatt folyamatosan bővítik, idén Budán, jövőre a Margitszigeten és Pesten terjeszkedik.

Hirdetés

A két éve bevezetett MOL Bubi közbringarendszer szeptember végéig az eddigi 99 mellé 13 új gyűjtőállomást, továbbá 120 új kerékpárt helyez üzembe – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján.

 

A díjmentes Bubi a legnépszerűbb

A Bubi kétéves szülinapján az óbudai Csodák Palotájában kiderült, két év alatt több mint 55 ezren regisztráltak a rendszerben, és több mint 1,4 milliószor béreltek bringát eddig. A bérlések során jellemzően a félórás díjmentes időintervallumon belül használják a kerékpárokat, átlagosan körülbelül negyed óráig. A szolgáltatás 76 állomással indult, ám a népszerűsége miatt folyamatosan bővül.

A tájékoztató szerint az új állomások a budai fonódó villamoshálózat mentén, a II., a III. és a XII. kerületben épülnek ki. Az új állomások pontos helyéről itt lehet olvasni.

 

Jövőre bekapcsolják a Margitszigetet, 8 milliárdból fejlesztik a kerékpárutakat

A BKK a tervek szerint 2017 első felében a XIII. kerület Hungária körgyűrűhöz kapcsolódó részét, a Margitszigetet, továbbá a Flórián tér–Vörösvári út környékét is bekapcsolja a szolgáltatásba. A BKK több céggel is tárgyal az újabb gyűjtőállomások magántőke bevonásával történő megvalósítása érdekében.

A rendezvényen arról is szó esett, hogy a kerékpáros rendszer bővítésén túl közgyűlési döntés alapján több mint 8 milliárd forintból tervezik fejleszteni a kerékpáros infrastruktúrát.

 

360 fokos kisfilm mutatja be a Bubi városnéző útját

A szolgáltatás népszerűsítése érdekében a BKK különleges, 360 fokos technikával készített videókat, melyek városnéző túrákat ajánlanak a felhasználóknak. Az innovatív technikával készült első kisfilmben nem csak egy adott irányba lehet nézni, hanem 360 fokban bármerre, ez pedig különleges, valósághű élményt nyújt – áll a cég közleményében.

A cég honlapján közzétett első alkotás megtekintése közben okostelefonon a képernyő, számítógépen pedig az egér mozgatásával lehet bármerre szétnézni. 

HelyikerékpárBubi