2024.04.26, Péntek

A Pilisi Parkerdőben minden erdészeti épület megújult

MTI

2016.10.01. 10:26

A Szentendrei Erdészet új épületének átadása zárta a Pilisi Parkerdőben lezajlott 1,5 milliárd forint értékű beruházási programot, melynek során turistaházak, kilátók és turistautak újultak meg.

Hirdetés

Felavatták a Szentendrei Erdészet új épületét, amelynek korábbi irodája Szentendre történelmi belvárosában, a római kőtár közvetlen környezetében helyezkedett el. A Pilisi Parkerdőnél másfél évtizede zajló felújtás, az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó infrastrukturális, természetvédelmi és turisztikai beruházások összköltségvetése meghaladta az 1,5 milliárd forintot - közölte a társaság pénteken.

Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a Pilisi Parkerdőgazdaság közjóléti és turisztikai eredményeit sokan ismerik, és a visszajelzések alapján szeretik is, hiszen a turistaházak teltházasak, és évi több mint 20 millió látogató fordul meg turista- és kerékpáros útjaikon.

A felújított és az új turistaházak, az új kilátók, a rendbehozott és kibővített turistaút-hálózat és az idén átadott Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat a Pilisi Parkerdő közjólétet és turizmust gyarapító beruházásai. A szentendreit megelőzően a Parkerdő valamennyi erdészetének épülete is megújult.

A társaság által gondozott erdők javarészt jó állapotúak és egészségesek, miközben egy kétmilliós nagyváros és agglomerációjának terhelését, valamint a klímaváltozás hatásait kell elviselni. Mindehhez az elhasználódott és elavult erdei infrastruktúra folyamatos megújítására is szükség van: többek között 520 millió forintból újították fel az erdőgazdaság területén lévő utakat, 200 millió forintot pedig az erdész szakembereknek szánt szolgálati lakások felújítására fordított a Parkerdő.

Pilisi ParkerdőSzentendreHelyierdészet