2024.03.28, Csütörtök

Fontos útvonal újult meg a budai Hegyvidéken

BKK

2016.10.07. 09:13

A fővárosi XII. kerületben a Mátyás Király úton háromezer négyzetméteren megújult az aszfaltburkolat, új szegélyek, új járda és térkő épült.

Hirdetés

Megújult a XII. kerületi Mátyás király út közel 1 km-es szakasz a Csillagvölgyi útig – adta hírül a BKK honlapja. Az ünnepélyes átadón Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere elmondta, a Mátyás király út a kerület egyik legfontosabb közlekedési útvonala, és régóta váratott magára a felújítása. Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója azt hangsúlyozta, a főváros korszerűsítése nem csak hatalmas fejlesztésekből áll, hanem ezek a kisebb korrekciók is fontosak.

A kivitelezést a Penta Általános Építőipari Kft. végezte, a munkálatokat össze kellett hangolnia a Fővárosi Vízművek gerincvezeték-cseréjével is. A projekt során mintegy háromezer négyzetméteren a Hollós út és a Költő utca közötti szakaszon megújult az aszfaltburkolat, valamint több mint 1700 méteren új szegélyeket építettek. A járdákon található hibákat is javították, emellett 300 méter új térkő, illetve aszfalt burkolatú járda épült. A forgalomcsillapítás érdekében az útszakaszon öt fekvőrendőrt is elhelyeztek.

A Csillagvölgyi út utáni szakasz felújítását 2017-re tervezik a Mátyás Király utcában.

HelyiútfelújításPenta Általános Építőipari Kft.