2024.04.27, Szombat
Örökbefogadási nap lesz szombaton Gödöllőn
Facebook-Gödöllő

Örökbefogadási nap lesz szombaton Gödöllőn

Gödöllő-Facebook

2016.11.30. 08:24

Harminc, a városban befogott kóbor kutyus várja chippel és oltással ellátva új gazdáját a gyepmesteri telepen.

Hirdetés

Csaknem telt házzal működik a Kőrösi Csoma Sándor utca végében, a volt vásártéren kialakított gyepmesteri telep. A létesítményben 22 kennelben tudják a Gödöllőn befogott kóbor kutyákat elhelyezni. Most 30 négylábú várja, hogy gazdája érte jöjjön, vagy valaki úgy döntsön, hogy megosztja vele otthonát. December 3-án erre lehetőség lesz, 8-12 óráig örökbefogadási napot tartanak.

Lantai Csaba, a telepet üzemeltető VÜSZI Kft. vezetője elmondta: a telepen elvileg 42 kutyát tudnak fogadni, de a valóságban nem minden kutya alkalmas arra, hogy társat kapjon a kenneljébe. A nyáron megnyitott telep az elmúlt hónapokban jól kiállta a próbát, az egyetlen problémát az jelenti, hogy sokan összetévesztik a menhellyel, márpedig nem az.

kép: Gödöllő-Facebook

A városi gyepmesteri telepen nem lehet állatot leadni, itt kizárólag a Gödöllőn befogott kóbor kutyáknak tudnak helyet biztosítani. Akiknek van chipjük, azok visszakerülnek a gazdájukhoz, de az nagyon ritka, hogy a chip nélküli állatokat keressék. A cél az, hogy ezek a kutyák szerető gazdira találjanak.

Aki innen fogad örökbe kutyát, ingyenesen, chippel és a szükséges oltásokkal ellátva viheti haza, s valamennyi ide került eb állatorvosi ellátásban is részesül. Az újdonsült gazdik a kutyussal pórázt, nyakörvet és egészségügyi könyvet kapnak.

GödöllőHelyikutya