2024.04.26, Péntek

Tovább növekedett az OBO Bettermann telephelye Bugyin

MTI, pestpilis.hu

2017.05.08. 13:09

A Magyarországon több mint ezer főt foglalkoztató német vállalat az elmúlt húsz évben folyamatosan fejleszt a nagyközség szomszédságában, ennek legújabb elemét adták át pénteken.

Hirdetés

Az OBO Bettermann vállalatcsoport villamos szerelési anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, központja a németországi Mendenben található. A magyarországi képviseletet, vagyis az OBO Bettermann Hungary Kft.-t 1993-ban alapították, a Bugyi melletti ipari parkban pedig 1996 óta működnek. Legújabb beruházásukat, az OBO Forum-ot pénteken adták át: új oktatóközpontot és irodaépületet építettek fel. Az újabb fejlesztés és átalakítás egyúttal az ipari park bejáratát, a portát és a parkolókat is érintette. Az új, kétszintes, tágas portaépület megfelel a mai kor igényeinek.

Egy korábbi, az építkezés közben készült légifelvétel. (fotó: OBO Bettermann Magyarország, Facebook)

Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki épületavató ünnepségen kijelentette: az OBO Bettermann cég sikere a magyarok és németek közös eredménye, s a magyarországi üzem a cég legeredményesebb leányvállalata. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a cég azért maradt Magyarországon és azért nyit most újabb csarnokokat, mert a magyar dolgozók bebizonyították: a legmagasabb német színvonalon is tudnak teljesíteni. Orbán Viktor megköszönte Ulrich L. Bettermann elnökön keresztül minden német vállalkozónak, hogy a kommunizmus utáni nehéz időkben megjelent Magyarországon.

A színpadon felavatták Hans-Dietrich Genscher egykori német külügyminiszter szobrát. Az eseményen részt vett Barbara Genscher, a volt politikus özvegye is.

Barbara Genscher, Hans-Dietrich Genscher volt német külügyminiszter özvegye, miután leleplezte néhai férje mellszobrát az OBO - Forum épületavató ünnepségén. Balra Ulrich L. Bettermann, az OBO Bettermann Group elnöke. (fotó: MTI)
irodaHelyiipari parkcsarnoképítésBugyi